2e Week
Afgelopen week hebben we al een paar keer zonder stroom gezeten, en dat zal ook nog wel vaker gebeuren. Het is nog steeds erg koud hier, dus hoop dat het volgende week wat beter wordt want mijn warme kleren beginnen op te raken en door de kou en de vochtigheid duurt het minstens 3 dagen voordat mijn gewassen kleding redelijk droog is. Ook hebben we de laatste dagen regen gehad wat eigenlijk niet veel voorkomt hier in de winter, maar het is ook nooit zo heel lang koud meestal maar 1-2 dagen. Dus ik bof maar weer hier.
Ik begin steeds meer mijn weg hier te krijgen en ook Nicole heeft al een beetje in de gaten hoe ik in elkaar zit en dat ik graag werk met tempo. Zo had ik dinsdag besloten om het verblijf van de konijnen eens flink op te schonen en opnieuw in te richten. En Nicole heeft mij lekker me gang laten gaan en ik kon doen wat ik wilde. In de middag was het erg aan het regenen en was het niet zinvol om verder te gaan met het schoonmaken aangezien alles nat en vies was. In de avond zijn we naar een klein optreden geweest van djam be, dit was buiten bij 2 kampvuren. Na hun optreden konden wij (het publiek) ook een djam be pakken en kregen we met zijn alle een workshop wat erg leuk was.
Op de woensdag ben ik en ook Annet weer verder gegaan met het schoonmaken en inrichten van het konijnen verblijf. In de middag hebben we Anniek ( nieuwe Nederlandse vrijwilliger) opgehaald van het vliegveld. Verder was er niet veel tijd meer en heb ik nog lekker even door het park gewandeld en bij wat dieren in het verblijf gezeten. In de avond gingen we naar de school van Ryan (zoontje van Kevin en Nikki) waar we met zijn alle naar zijn musical hebben gekeken, wat erg leuk was en de kinderen hadden echt geweldige kostuums aan.
Op donderdag hebben Nikki, Annet en ik weer een school bezocht waar we ook ook dieren hebben meegenomen die ze konden aanraken, het is echt verbazingwekkend hoe weinig de kinderen maar nog erger de leraren weten over de dieren die om hun heen leven.
Vrijdag was er heel de dag zon en ben ik bijna heel de dag bezig geweest op de composthoop dus dat was een fijn werkje, het is eigenlijk een werkje wat door de mannen wordt gedaan. Maar het werd maar uitgesteld en de hoop werd alleen maar groter. De composthoop was veel te hoog geworden en je kon er dus niet goed meer op met je kruiwagen, dus mijn werk was om de composthoop te verspreiden en te egaliseren. Daar ben ik van 9:00 tot 14:45 mee bezig geweest dus dat was een pittig werkje. Daarna heb ik nog een grasveldje bladervrij gemaakt en ervoor gezorgd dat de ezels daar konden staan voor 1 á 2 dagen, deze staan nu helemaal achter in de orphanage waar geen gras is dus nu kunnen ze even lekker gras eten. Ik ben zelfs verkleurd deze dag
Op zaterdag was het nog beter weer heb eindelijk heel de dag in een t-shirtje gelopen.Samen met Annet hebben we in de ochtend het verblijf van de servals schoongemaakt. Het is erg leuk en gezellig om met Annet samen te werken. En tussendoor moest ik nog even 8 kalkoenen kortwieken. In de middag zijn we naar een boerderij geweest waar we mandarijnen hebben geplukt voor de aapjes.
Zondag hadden de jongens het eindelijk voor elkaar gekregen om de 4 leeuwen in het achterste grote hok op te sluiten zodat we deze flink konden schoonmaken. Er moest ook een stuk van een boom afgehakt worden, alleen het risico bestond dat deze de verkeerde kant op zou vallen en boven op het hek zou knallen. Ik dacht van ik kan wel helpen dus ik klim ook die boom in om met mijn voet de stam de goede kant uit te schoppen. Wat ik later opmerkte was dat alle donkere jongens hun spullen hadden neergelegd en stonden te kijken wat in hemels naam een meisje in een boom deed ( blijkbaar gebeurd dat nooit hier. )
Het trainen van Ringo de jongste hond gaat verbazingwekkend goed hij leert heel snel, de zit en de af kan die al hahah. Nu nog het blijven zitten, het hier komen en de nee dat zijn de belangrijkste dingen die ik hem moet leren denk ik.2e week op chipangali.
klinkt goed viool jammer van het weer!! we hebben hier ook niet echt weer om van te genieten.
wens je nog veel avonturen en pas op jezelf.
kus skip
Leuk om te lezen dat het goed gaat daar! Veel plezier nog en succes met de hond haha!
xx lisanne
bijzonder dat de hond nederlands verstaat met af.
nu maar hopen dat het zonnetje bij jouw nog een keer gaat schijnen. dan maak je dat ook nog mee.
oh is de boom naar de goede kant gevallen
Je kan wel een film maken van wat je allemaal meemaakt. haha!
Leuk om allemaal te lezen.
groetjes