De 3e week in chipangali

Week 3

Deze week is het weer echt super, alleen maar zon en tussen de 20 -25 graden.

Maandag was ik lekker vrij en heb ik veel foto's gemaakt en veel gefilmd

Op de dinsdag hebben we een verblijf voor de uilen schoongemaakt en opnieuw ingericht en heb ik riet tegen het hek aan gewoven, want nogal een flink werkje was. Einde van de middag zijn we naar Heavens Gate gegaan, dit is een berg een aantal kilometer verderop en hebben we gekeken naar de zonsondergang wat echt prachtig was, tijdens de zonsondergang hebben we ook lekker gegeten, en toen het donker werd kwam echt een geweldige sterrenhemel te voorschijn, ik heb een aantal satellieten en een vallende ster gezien. Ook de Melkweg is echt prachtig, ook was het mij opgevallen dat de maan anders afbouwt dan in Nederland namelijk van boven naar beneden dus dat is wel grappig.

Woensdag was het plan dat 2 luipaarden werden opgesloten en de verblijven werden schoongemaakt. Aangezien Annet en ik al door hadden dat dit nog al even kon gaan duren zijn we beide andere dingen gaan doen . Annet was gaan vegen en ik wilde de antilopen even onder handen gaan nemen. Aangezien de antilopen ongeveer een kwart boom per dag te eten krijgen en de takken die ze er in gooien natuurlijk niet uithalen lag er voor het hek een flinke stapel verdroogde lelijke takken waardoor je de rest van het verblijf zowat niet meer kon zien. Ook was het verblijf eerst gesplitst maar de berg van het ijzerwerk van het hek zat nog gewoon in de kooi bij de voorkant waar alle bezoekers dus tegen aankijken. Ook die hebben we verder afgeknipt en eruit gehaald. Daar ben ik zo'n beetje heel de dag mee bezig geweest en heb daarna ook niks meer gedaan want was echt gesloopt.

Donderdag ochtend hebben we dan eindelijk Danté verplaats. Hij werd in een kleine kooi gelokt en vervolgens op een karretje verplaats naar een ander verblijf. Hij was flink boos en naast zijn nieuwe verblijf zitten ook nog 2 Heyena's waar hij flink tekeer ging, met brullen en tegen het hek slaan. Toen ik hem zo zag drong het mij pas goed door dat het 2 weken geleden best gevaarlijk had kunnen zijn.

Het was wel heel leuk om te zien hoe alle andere leeuwen nieuwsgierig zaten te kijken. En uiteindelijk gingen alle leeuwen brullen echt geweldig, je voelt het gewoon in je buik dat gebrul.

Daarna zijn Annet en ik begonnen met het opnieuw inrichten van een uilenkooi ( we hebben namelijk verschillende nieuwe uilen gehad). Ook zaten de luipaarden opgesloten en konden die verblijven ook schoongemaakt worden. Aangezien ik het rustig aan wilde doen ( vanwege woensdag nog) en Meike en Anniek nog niet zo heel veel schoon hadden gemaakt hebben hun dat gedaan. Annet en ik zijn heel de dag bezig geweest met het opnieuw inrichten want het was een kale kooi. Ik heb tegen de zijkant weer mooi riet gewoven ( straks kan ik zelfs dakdekker worden) en we hebben o.a. samen nieuwe takken in de kooi getimmerd, beetje beplanting erin gezet en een zware grote boomstam erin gesjouwd. Als het goed is kunnen ze er vrijdag in als het dak gemaakt is ( maar je weet het maar nooit hier.)

Vrijdag, hebben we in de ochtend de kooi van de Hyena's gedaan, ook moest er een grote kuil gemaakt worden zodat er een klein poeltje in kwam waar ze lekker in kunnen badderen, Hyena's blijken erg van zwemmen te houden, ook is het zo dat Hyena's als het moment zover gekomen is dat er geen mannetjes voor de vrouwtjes zijn, deze een penis te voorschijn kunnen halen en dus alsnog zich kunnen voortplanten. Terwijl ik bezig was met mijn 'agressie therapie' een pikhouweel de grond in te hakken voor het poeltje, wilde één van de bezoekers mij helpen met het graven. Dus dat was wel fijn wat het is best een pittige werkje.
Ik ben er nog steeds niet achter waarom hij dat zo graag wilde:
1. Om iets goed te doen voor de orphanage.
2. Omdat hij het niet kon hebben dat een meisje dit werk doet?

Daarna hebben Annet en ik nog een balk boven het deurtje in de de uilenkooi getimmert en toen hebben we de kleine white faced owls vrij gelaten. En toen we het deurtje dicht deden zagen we dat we de balk veel te hoog hadden gedaan en dat er dus een vrij groot gat tussen zat. Misschien hadden we dat beter eerst kunnen testen. Gelukkig konden we met wat draaien en slaan de balk redelijk naar beneden krijgen en hebben we er simpel op zijn Afrikaans een stok tussen geklemd.
Aangezien hier elektriciteit stekkers met wat stokjes gerepareerd wordt vonden Annet en ik dat dit ook wel kon. Verder hebben we een vrij rustige middag gehad aangezien Annet en Anniek dinsdag al weg gaan en dit weekend het één en ander gepland stond heb ik samen met Annet nog wat foto's gemaakt.

Zaterdag zijn we lekker een dagje de stad in geweest, we zijn naar the bandover geweest wat eigenlijk een markt is. Daarna hebben we lekker gegeten in een tea-room. Toen we lekker ons drinken op hadden zijn we naar het National History museum geweest, met mooie opgezette dieren en insecten. Ook stenen, de geschiedenis van Zimbabwe en de geschiedenis van de mens werden tentoongesteld. Uiteindelijk zijn we nog naar een leuk souvenir winkeltje geweest. Toen we terug waren was het alweer halverwege de middag en heb ik nog wat gegeten lekker in het zonnetje gezeten en de honden getraind.

carla Bos

leuk om al de verhalen te lezen , ik vind het knap hoe je het alemaal doet , kijk uit naar je volgende verhaal
Groet Carla

Nel

Wat een avontuur Viola. Je verhalen zijn leuk om te lezen alsof ik er zelf rondwandel!
Fijn voor je dat het wat warmer is geworden.
groetjes en tot je volgende verhaal!

Henk en Janneke

Hoi Viola,

Jij bent echt goed bezig timmeren rietdekken mmmmm er moet nog een keuken geplaats worden bij ons iets voor jou? Viola heel erg leuk hoor al je verhalen. Geniet ervan en blijf op jezelf passen dikke kus

Lex & Wilma

Hallo Viola
Je hebt er wel druk mee, vervelen zal je daar niet, maar je vindt het leuk, en dat is het belangrijkste.
Je verhalen zijn schitterend en kijk er naar uit naar de volgende.
Groet

Nancy

Je maakt echt een hoop mee, maar heb toch het gedeelte van die hyena's een paar keer overgelezen... Als er geen mannetjes zijn tovert het vrouwtje een penis tevoorschijn?!?
Mannen zijn nu echt niet meer nodig... ;)
Xjes