Bijna is het zover!!
Iets waar ik al heel lang van droom om te doen wordt nu eindelijk werkelijkheid.
Ik ga voor 6 weken naar Zimbabwe daar ga ik werken in The Wildlife Orphanage. Het is een opvang- en revalidatieproject dat op 25 km buiten de stad Bulawayo ligt. Het project is opgericht in 1973 en is een thuishaven voor wilde dieren die geen overlevingskans meer hebben in de natuur. Het project staat inmiddels bekend als een van de grootste en meest succesvolle opvang/revalidatiecentra van Afrika.
Als het goed is ga ik hier dagelijks werken met leeuwen, cheetah's, jachtluipaarden en zwarte neushoorns!
Mijn werkzaamheden op het project zullen bestaan uit het voeden, het meten en wegen van jonge dieren om hun groeiproces in de gaten te houden. Observeren van het gedrag van de dieren. Natuurlijk ook het schoonmaken van de dierenverblijven, het helpen met het bouwen/onderhouden van de dierenverblijven, het assisteren van de dierenarts bij het geven van medische zorg en anti-strooppatrouilles lopen. In mijn vrije tijd heb ik hier ook nog de mogelijkheid om mee te doen aan verschillende activiteiten, zoals bushwalks, andere parken bezoeken en wat zeker bovenaan mijn lijst staat, het bezoeken van de Victoria Falls ( 1 van de 7 wereldwonderen)!
Na iets meer dan 6 weken op het project te hebben gewerkt vertrek ik op 15-08-2011 naar Zuid Afrika voor 2 weken om te werken in het Big 5 project. Dit ligt in het 35.000 hectare Balule Natuur Reservaat in Centraal Lowvelden, in het Kruger gebied op een uur rij-afstand van Hoedspruit en heeft een open verbinding met het National Kruger Park. Al het groot wild, zoals de welbekende en beroemde 'Big 5' (leeuwen, buffels, luipaarden, olifanten en neushoorns) bewegen zich vrij door dit gebied. Ik verblijf in een zogeheten bushcamp aan de Olifanten rivier. Het doel van dit project is de bestaande ecosystemen te behouden en te voorkomen dat dieren met uitsterven worden bedreigd. Naast het onderhouden van de paden en de beplanting, ga ik onderzoekdoen naar het gedrag van de dieren en help ik mee bij het bestuderen en volgen van de populatie van de dieren.
Ik hoop in afrika mijn blog een beetje bij te houden, maar weet niet of dat gaat lukken.
geniet er van klinkt nu al als een geweldige ervaring.
Hey Viola,
Veel succes met je project en dit zal zeker een extra boost opleveren voor je ervaring met de dieren en voor jezelf zover in het buitenland. Doe je ding en laat zeker nog eens op je blog weten hoe het was bij de Victoria Falls?!
Nogmaals succes met je trip en vergeet ook zeker niet om er van te genieten!!
Hoi Viola,
Het is goed dat je met het vliegtuig gaat want het is een tering eind lopen naar Afrika.
Doe voorzichtig met de wilde dieren.
Veel plezier daar.
Arno
heeyyy
Wat leuk dat je een blog bijhoudt. Heeeel veel plezier en maak er een leuke tijd van.
Heeey! Ik vind het echt zoooo vet dat je het gaat doen :) Ik blijf je zeker volgen want ben zo benieuwd naar wat je allemaal gaat doen. En wel ff de big 5 spotten! Anders mag je niet terug komen ;) Xxx
Viola, wij wensen je heel veel ervaring maar zeker ook plezier en kijkgenot. Victoria Falls zijn geweldig, hebben we met de kano onder gevaren en met helicopter boven gevlogen, geweldig! Kruger Park, ook geweest, geweldig! Je kijkt je ogen uit, maar het is groot en de dieren ook! Big five niet allemaal gezien, ga jij wel doen! Ben benieuwd naar je verhalen, zou zo weer met je mee willen, een geweldig land. Misschien blijf je er wel. Liefs en heel veel foto plezier Goeie camera mee? xxx
Haha die Arno, ze zat te overwegen om te fietsen ;)
Maar Viola,.... je laat je broertje wel heel jaloers achter! Je doet iets wat ik ook altijd al heb gewild, er is nog tijd!
Strooppatroullies.... neem aan dat je van dat smeersel bedoeld voor op de pannekoek? Nee hoor schiet ze maar lek!
Geniet en leer ervan zou ik zeggen en denk ook af en toe aan ons ;)
Kus Jeff
Hey Viola,
Wat een super vooruitzicht!! Normaal zie je zulke dingen alleen op tv, maar jij gaat het gewoon echt doen!!! Heel erg gaaf.
Ik wens je komende tijd nog veel succes met regelen, inpakken en afscheid nemen en heel veel plezier in Afrika zelf.
Hoop dat je tijd & zin hebt om berichten te posten, ben namelijk wel heel erg benieuwd!
Succes meis!
Liefs lisanne
jeetje Viola wat ontzettend gaaf , ben jaloers op je , lijkt mij geweldig !
Ga er heel erg van genieten , en ik hoop nog meer van je te lezen als je er bent.
Groet Carla
Heey Viola
Echt super gaaf wat je gaat doen,
ik hoop over een jaar een stage te kunnen doen die net zo geweldig is :P
Ik hoop dat je de blog een beetje kan bijhouden in Afrika want kan niet wachten om je avonturen te lezen.
Heel veel plezier en zoals je waarschijnlijk van iedereen te horen krijgt geniet ervan :D
Kusjesss
Wauw super gaaf Viola! Ben benieuwd naar je ervaringen.
Heel veel plezier en geniet!!
Groetjes
Viol echt suuuper gaaf :D Wel spannend hoor het gaat nu wel heel snel! Ik hoop dat het je lukt om the big 5 te spotten en dat ze dan ook nog mooi op de foto staan :)
Ik ga je blogs lezen, als je daar tenminste tijd hebt om ze te schrijven... Ik kan me heel goed voorstellen dat je het te druk hebt met andere dingen ;)
XXX
Komt nu echt dichtbij! Heel veel plezier iig en kijk uit naar je verhalen daar!
xx
Wel dochter eindelijk ga je dan toch .Je zit nu in het vliegtuig en je gaat als wereld reiziger op stap.
Weer een droom die je uit laten komen en die je van je lijstje kan schrappen .
Zoveel mensen vinden het maar wat gaaf , en wilde graag met je mee.
Heel veel plezier en maak er een mooie tijd van .
Ik zal in ieder geval elk lettertje lezen wat je te vertellen hebt .
En ben zeker benieuwd naar de foto's die we te zien krijgen .
love you pa en ma
ps .we zijn best wel een beetje monky trots op je
Hoi Viola,
Echt te gek dat je dit gaat doen en heel goed van je om je dromen te laten uitkomen.
Geniet ervan en ik ga je verhaal zeker volgen, dus ik hoop dat het lukt om af en toe wat te schrijven.
groetjes Hans en Nel
Hoi Viola, voordat je ons berichtje kunt lezen ben je inmiddels geland in Zuid Afrika. We hopen dat je een fijne vlucht hebt gehad en wensen je heel veel plezier toe, geniet ervan we we wachten met spanning je verhalen af. Dikke kus van ons.
Hoi Viooltje,
Gaaf plan om naar Afrika te gaan, ik wens je dan ook een hele fijne, leerzame en geweldige tijd toe.
Tuurlijk zal ik je web-log volgen en ben benieuwd naar je foto.s!!
Hartelijke groetjes,
Josephien
Hallo Viola,
Veeeel plezier daar en geniet ervan!!
We zijn trots op je.
liefs,